Arrange a Viewing

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga.

AVDA. Del Puerto 1 2C (verdieping 2) 03590 Altea
Image

ALTEA FOR YOU, uw droom appartement

Prachtige steden en bezienswaardigheden
aan de Costa Blanca

De Costa Blanca ligt aan de kust van de Middellandse Zee. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 18ºC, strekt de 250 km lange kust vol met baaien, stranden, restaurants, natuurgebieden, kliffen, meren en rivieren zich uit in de provincie Alicante.

Costa Blanca is Spaans voor Witte Kust. Men zegt dat de kust vanuit de lucht als een witte glinstering ziet door de weerkaatsing van de zon op de witte gevels van huizen in de dorpen (zoals Altea bijvoorbeeld), naast het contrast dat de witte baaien en stranden maken met het intense blauw van de Middellandse Zee.
Een andere theorie is dat British Airways deze naam gebruikte in een reclamespotje om het vliegverkeer tussen Londen en Valencia in de jaren 50 te promoten.

Image

Calpe

Eén van de beste plekken om te bezoeken in Calpe is de rots Peñón d’Ifach (Rots van Ifach). Een prachtige excursie die via een tunnel door de rots gaat en uitkomt (na een min of meer zware klim) op de top met een hoogte van 330 m. Het bezoek van de rots is zeer de moeite waard.
Een andere aanrader is een bezoek aan de Baños de la Reina (Baden van de Koningin) gelegen aan de kust van Calpe. Het Romeinse complex werd vroeger gebruikt als viskwekerij, maar vandaag de dag kun je baden in deze bijzondere natuurlijke zwembaden.

Image

Denia

Dénia is de hoofdstad van de comarca (plaatselijke regio) waar zij in ligt en werd in 2015 door de UNESCO verklaard tot Creatieve Stad van de Gastronomie. In de stad staat een kasteel waar je een wandeling kunt maken over de muren uit de Islamitische periode uit de 11e eeuw met een mooi uitzicht over zee.

Image

Altea

Beroemd om zijn witte gevels, zijn vissershaven en zijn mooie bezienswaardigheden zoals de concertzaal Palau de Altea, de promenade Paseo Marítimo of de buurt Altea la Vella, het oudste deel van het dorp. In dit artikel lopen we de meest noemenswaardige trekpleisters van Altea af.

Image

Benidorm

Nummer 1 in toerisme aan de Costa Blanca en de autonome regio Valencia. Benidorm behoeft geen introductie, de trekpleister van de Costa Blanca.

Image

Torrevieja

In deze plaats staan noemenswaardige kerken uit de 18e eeuw zoals de Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción (Aartspriesterlijke Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis), of de Iglesia de Nuestra Señora del Rosario (Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Heilige Rozenkrans). Verder kan je wandelen over de Paseo del Dique de Levante, de Paso al Faro, of langs haar stranden en baaien. Ontdek wat je gezien moet hebben in Torrevieja.
Je moet weten dat je niet weg kan gaan zonder de beroemde Rosa lagune te hebben gezien.

Image

Alicante

Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige province en beschikt over een van de mooiste historische kernen van de kust van Alicante in het stadsdeel Santa Cruz. Hier vind je alle winkels van bekende merken en concert en culturele zalen.

Het kasteel van Santa Bárbara, gelegen op een hoge heuvel, staat als een kroon op deze majestueuze stad. De toegang tot het kasteel is gratis en er is een wisselende expositie te bezichtigen.

Image

Het strand van Postiguet in Alicante

Het strand is gelegen naast de haven van Alicante, beschikt over de blauwe vlag en is met zijn promenade een waar icoon van de cultuur van de stad en de provincie en genoemd in het mystiche lied “La manta al coll”.

Image

Villajoyosa

Villajoyosa is de hoofdstad van de plaatselijke regio Marina Baixa en beschikt over veel bezienswaardigheden. De plaats is gebouwd op de ruïnes van de oude Romeinse stad Allon en is beroemd om de fabriek en museum van het chocolademerk Chocolates Valor. Villajoyosa is een traditioneel vissersstadje met bijbehorende haven en verschillende restaurantjes direct aan het strand.

Hier vinden we mooie trekpleisters zoals het stuwmeer van de Amadorio. In juli wordt het feest van de Moren en de Christenen gevierd dat tevens is verklaard tot internationaal toeristisch belang.

Image

Guadalest

Ondanks dat het dorpje niet direct aan de kust ligt, is de zee relatief dichtbij en is het vermelden van het plaatsje zeker de moeite waard. Dit kleine dorpje heeft zijn middeleeuwse karakter behouden en herbergt daarom veel historie binnen de muren van het kasteel dat we kunnen bezoeken. Dit en de grote hoeveelheid aan bars, restaurants en musea, maakt dat Guadalest een van de meest charmante dorpjes in de provincie Alicante is om te bezoeken.

Image

Het strand Granadella in Javea

Eén van de beroemdste stranden van Spanje vanwege haar kristalheldere wateren en twee maritieme grotten die te bezichtigen zijn met kajaks die op het strand te huur zijn. Parkeren kan aan de weg op de heuvel naast het strand.

Image

Het eiland Tabarca

Het eiland is gelegen op 9 km buiten de kust van Santa Pola en heeft een lengte van 1800 m en een breedte van een halve km. Op het eiland vind je veel historische plekken zoals de ommuurde citadel van Karel III en een museum dat de geschiedenis van het eiland vertelt.

Image

Fuentes del Algar

Leer dit kleine natuurgebied kennen dat gevormd wordt door de loop van de Algar rivier, vol met watervallen en bronnen die in de bergen ontspringen. Dit geschenk van de natuur bevindt zich op 3 km van het centrum van het plaatsje Callosa d’en Sarrià.

Image

Sierra de Bernia

De Sierra de Bernia is een natuurgebied met een hoogte van 1129 meter. Dit massief bestaat hoofdzakelijk uit kalksteenrotsen uit het Oligoceen en het Krijt.

Het spreekt vanzelf dat het een van de indrukwekkendste plaatsen is om te bezichtigen: de ongelooflijke kliffen, de idyllische uitzichten en de gevarieerde natuurgebieden maken van deze plaats een zeer belangrijke plek die u niet mag missen.

Een van de beste dingen om te doen in Alicante is een wandelroute door een van de bergen.

Het is ongeveer 9 km lang en strekt zich uit van de Algar-rivier, door het ravijn van Mascarat tot aan de Sierra del Ferrer.