Arrange a Viewing

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga.

AVDA. Del Puerto 1 2C (verdieping 2) 03590 Altea
Image

ALTEA FOR YOU, uw droom appartement

Altea ligt in de Spaanse regio Valencia aan de Costa Blanca. De gelijknamige hoofdstad ligt bijna 150 kilometer hiervandaan. Altea is direct gelegen aan de Middellandse Zee en wordt omringd door nog een aantal leuke, vermakelijke bestemmingen. Zo ligt Albir in de provincie L’Alfas del Pi op loopafstand.

Het is een bestemming voor de zomer én de winter. Er is een grote hoeveelheid diversiteit aan winkels. Diverse stranden, jachthavens en de langgerekte wandelboulevard maken het plaatje compleet.

Image

Geschiedenis van Altea

Altea ligt bij de monding van de Algar. Iberiërs vestigden zich er als eerst en later kwamen de Grieken hier ook heen. De Romeinen hebben tevens hun stempel gedrukt in het stadje. Als je kijkt naar de uitstraling van Altea, zie je voornamelijk Griekse invloeden terugkomen. Altea is een Grieks georiënteerd pareltje aan de Costa Blanca. Echter, ga je wat dieper in op het ontdekken van het verleden? Dan merk je al snel dat er nog een aantal verscholen historische verhalen tot op de dag van vandaag te zien zijn.

Image

Altea is een attractie op zich

Altea oude stad is een echt plaatje. Maak hier een foto en je hebt direct een prachtige ansichtkaart.  Lopend over de promenade langs de kust van Altea dan zie je het bekende kerkje al staan.

Altea is gebouwd in een bergachtig landschap. De architectuur van het dorp heeft zich hier uitstekend op aangepast. Op de achtergrond bevindt zich een natuurlijk schouwspel, ook wel bekend als de Sierra Bernia.

Image

Schattig en kleurrijk

Het leuke aan Altea zijn de ouderwetse huisjes en de kronkelende straatjes. Deze zijn versierd met kleurrijke elementen, waaronder bloemen of hier en daar een likje verf op de muren. Dit in combinatie met de parelwitte kleur maakt Altea zo authentiek.

Je kunt zonder aanwijzingen een heerlijke wandeling maken, want echt verdwaald raak je er niet snel. Je loopt via traptredes naar boven.

Image

Wandeling naar boven

Het pad spreekt voor zich. Het is aan te raden richting het opvallende kerkje met haar blauwe koepels te lopen. Eenmaal bij de blauw betegelde koepelkerk aangekomen, zie je een pittoresk plein. Dit noemt men Plaza de la Iglesia. Na de inspanning ontspannen op een gezellig terras. Loop vervolgens het religieuze gebouw binnen. De architectuur van dit bouwwerk heeft veel eigenschappen uit de 17de eeuw, maar ook uit de 19de en 20ste eeuw.

Image

Genieten van het uitzicht

Bij vertrek neem je een ander pad weer naar beneden. Je komt langs allerlei lokale boetiekjes en galeries. Vergeet tijdens je bezoek aan dit schattige stadje één ding absoluut niet: genieten van het uitzicht. Er zijn genoeg plekjes om even stil te staan en te kijken naar de panoramische vergezichten.

Image

Winkelen in Altea

Naast winkelen in het charmante oude stadsdeel kunt je heerlijk winkelen in het onderste deel van Altea. De Plaza del Ayuntamiento en Avenida Rey Jaume I en zijn parallel, Calle La Mar, vindt je allerlei winkels, sommige van hen zeer origineel, met producten die je alleen in Altea kunt vinden … Allemaal met de charme van Altea.

Op dinsdag de Altea-markt in twee verschillende gebieden bezoeken: het Garganes-gebied, tussen de Algar-weg en de Plaza del Ayuntamiento, waar u kleding, schoenen of accessoires kunt kopen; en aan de Calle Filarmónica, naast de Plaza del Ayuntamiento, waar u fruit, groenten en bloemen kunt kopen.

Havens van Altea

Altea heeft drie jachthavens: de jachthaven van de Nautical Club van Altea, Puerto Deportivo Campomanes (Marina Greenwich), en Puerto Deportivo Porto Senso.

Image

Altea Jachtclub

De Yacht Club van Altea biedt veel diensten en faciliteiten om van te genieten.

 • Aanlanding en ligplaats blijven voor boten tot 20 meter lang na een dag varen.
 • Droogdokservice en nautische werkplaats (polyester, timmerwerk, elektriciteit en mechanica) voor reparatie en tuning, met alle diensten geïntegreerd.
 • Ruimte voor de inzameling en het beheer van giftig en gevaarlijk afval. Altea is zeer begaan met het milieu en dit wordt vanuit alle gebieden waargenomen.
 • Verschillende diensten zoals weerstation, wasserette, wifi, semi-Olympisch zwembad, tennisbaan en Social Club restaurant, die uw verblijf op het terrein zeker aangenamer zullen maken.
 • Organisatie van nautische sportevenementen zoals roeien, vissen, lichtzeilen en cruisen op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Het hoogtepunt is de winterregatta “200 mijl a2” van erkend prestige en tot 29 jaar geschiedenis, met route Altea-Ibiza-Altea.
Image

Luis Campomanes Marina (Marina Greenwich)

De Jachthaven van Greenwich ligt op 3 km. van Altea en ligt op de meridiaan 000º 00′ 00”. Er is geen andere haven die aan deze eigenschap voldoet.

De Middellandse Zee en zijn uitzichten maken de Marina Greenwich een unieke en uitstekende plek aan de Costa Blanca. De stranden en baaien eromheen hebben een speciale charme en zijn omgeven door bergen en landschappen die verliefd worden.

Een concept ontworpen voor vrije tijd, rust en welzijn. Het heeft grote volledig uitgeruste ligplaatsen en een goede complete communicatie met de Middellandse Zeekust en met het centrum van het schiereiland.

Image

Porto Senso Sportclub

De Porto Senso Marina is geïntegreerd in een wooncomplex waarin natuur en cultuur in perfecte balans samensmelten, waar het is toegestaan om van watersporten te genieten zonder de perfecte balans te veranderen die de natuur naar ons kustgebied brengt.

Het complex dat het integreert, bestaat, naast de haven, uit een urbanisatie, spa, hotel …

De maker van Portosenso, Jean Nouvel, wordt geassocieerd met avant-garde architectuur, design op hoog niveau en onderscheid voor een bepaalde levensstijl.

Details

 • Winkels: directe omgeving
 • Restaurants en Bars: directe omgeving
 • Supermarkt: om de hoek
 • Bakker: om de hoek
 • Fietsverhuur: directe omgeving
 • Bootverhuur: directe omgeving
 • Strand: 100 meter
 • Wandelboulevard: 100 meter
 • Zwembad bij jachthaven tegen betaling van € 5
 • Oude stad: 2 km
 • Jachthaven: om de hoek, 2 andere binnen enkele kilometers
 • Pretpak Terra Mitica: Benidorm 10 km
 • Waterpark Aqualandia: Benidorm 10 km
 • Speeltuin: directe omgeving
 • Gratis parkeren: directe omgeving
 • Afstand vliegveld Alicante: 58 km
 • Afstand badplaats Calpe: 11 km